Bel mij
Bel mij
Voornaam + naam *
Telefoonnummer *
Toelichting 
Neem waardig afscheid, rustig en sereen

Uitvaartcentrum Swolfs is uw steun en toeverlaat bij het overlijden van uw beminde. U kunt vertrouwen op een warme en menselijke dienstverlening, in alle sereniteit en discretie. Ons uitvaartcentrum is 24/24 bereikbaar, 7 dagen op 7.
U bent hier: U bent hier: Wat bij overlijden?

Begeleiding

Onze dienstverlening beperkt zich niet tot voor en tijdens de uitvaartplechtigheid. Ook na de begrafenis of crematie staat onze deur altijd open voor een deugddoend gesprek van mens tot mens.

Funerarium

In ons eigen funerarium kunt u sereen en discreet afscheid nemen van uw dierbare. Op verzoek van de familie behoort ook thanatopraxie tot de mogelijkheden.

Grafzerken

U kunt rekenen op onze discrete begeleiding bij uw keuze voor een grafzerk of grafmonument voor uw beminde. Ook uw keuze voor de urne of kist neemt u in alle sereniteit en privacy.
Onze diensten

Wat te doen bij een overlijden? Enkele belangrijke aandachtspunten

Thuisoverlijden

Bij een thuisoverlijden moet er een onderscheid gemaakt worden tussen een natuurlijk overlijden en een niet-natuurlijk overlijden (of verdacht overlijden).

Bij een natuurlijk overlijden moet u eerst de behandelende geneesheer of dokter van wacht verwittigen. Nadien neemt u best meteen contact op met uw begrafenisondernemer.

Indien u vermoedt dat het gaat over een verdacht overlijden, neemt u onmiddellijk contact op met het politiecommissariaat in de buurt of belt u 101. De keuze van begrafenisondernemer ligt ook hier nog steeds bij de familie van de overledene.

Overlijden in een instelling

De directie van de instelling zal een geneesheer contacteren om het overlijden vast te stellen. Indien deze instelling niet over een mortuarium beschikt, neemt u best zo snel mogelijk contact op met† de begrafenisondernemer van uw keuze.

Openbare weg

Als nabestaande wordt u zo snel mogelijk gecontacteerd door de politie of de technische recherche van het arrondissement. Het is mogelijk dat het Parket reeds de opdracht heeft gegeven om het lichaam van uw dierbare te vervoeren naar een mortuarium of funerarium. Als familie heeft u nog steeds het recht om nadien een eigen begrafenisondernemer te contacteren.

RepatriŽring

Bij elk overlijden buiten het Vlaams Gewest of in het buitenland waarbij de overledene terug naar Vlaanderen gebracht wordt, is er sprake van een repatriŽring. Ook bij een overlijden binnen het Vlaams Gewest waarbij het stoffelijk overschot buiten Vlaanderen gebracht wordt, geldt dezelfde definitie. Deze repatriŽring kan via de weg, per spoor of per vliegtuig plaatsvinden.

Voor meer informatie over wat te doen bij een natuurlijk of verdacht overlijden, kunt u contact opnemen met Uitvaartcentrum Swolfs via 014/82.86.74. U kunt ons 24/24 bereiken, 7 dagen op 7.

Thanatopraxie of balseming van de overledene

Wat is thanatopraxie?

Een ander woord voor thanatopraxie is het Ďvriesdrogení van een overledene. Deze twee termen zijn niet zo bekend in onze hedendaagse samenleving, al werden deze technieken reeds toegepast bij de oude Egyptenaren. In de volksmond wordt er vaak gesproken van het Ďbalsemení van een overledene.

Bij thanatopraxie wordt het lichaamsvocht op een heel eenvoudige manier vervangen door een oplossing op basis van formaldehyde. Deze verzorging heeft een aantal voordelen. Alle overlevende bacteriŽn die zich in en op het lichaam bevinden van een overledene worden vernietigd, zodat er geen besmetting kan ontstaan.

Het ontbindingsproces wordt zo tijdelijk uitgeschakeld. Het lichaam van de overledene wordt in ons rouwcentrum opgebaard op kamertemperatuur, zodat u bij aanraking geen koud gevoel ervaart. De huid van uw beminde voelt soepel aan en de natuurlijke huidskleur komt terug tevoorschijn.

Voor bijkomende informatie of vragen kunt u steeds contact opnemen met uitvaartcentrum Swolfs via 014/82.86.74. U kunt ons 7/7 bereiken, ook ís nachts en op feestdagen.
© 2014-2018 Uitvaartcentrum Swolfs
Links | Sitemap
Produced by RegioLeads.be
  • Facebook
Onze regio's
Contacteer ons
Uitvaartcentrum Swolfs
Gierlebaan 22
2275 Lille
Tel.: +32 14828674
GSM: +32 495418749
Fax: +32 14816073
Contacteer ons